woensdag 29 oktober 2014

Back to LP

Sinds half augustus zijn we weer terug in Las Palmas. Na 4 maanden Nederland ivm de operatie van Quido.  Goed geslaagd, alleen kreeg hij het advies mee om de komende maanden wel in de buurt van een ziekenhuis te blijven mocht er wat mis gaan. Ook een brief in verschillende talen zodat men meteen weet wat er moet gebeuren en hoe dan te handelen. Dus we blijven nog even.

We zijn dan ook blij dat we nog even in de haven kunnen blijven liggen en niet voor anker hoeven. Hier is het al weer een drukte van belang en gesprek van de dag is ; mag je nog een aantal dagen blijven liggen of moet je er al uit (voor anker dus) Alle boten die hier in de haven liggen moeten plaats maken voor de 250 ARC boten (Atlantic Rally for Cruisers naar de Carieb). De een krijgt er een week bij, de ander 3 dagen en de volgende moet weg???????  Wij in ieder geval veilig tot en met 4 november . Daarna is het afwachten.

Verder is het leven hier zeer relaxed. Tijd, dag, het maakt eigenlijk niet uit en soms moeten we echt nadenken om erachter te komen. Veel contact, gezellige uurtjes, met andere Nederlanders, Belgen, maar ook van andere nationaliteiten.
Lady's day
Het weer is dit jaar fantastisch!! Veel beter dan vorig jaar. Iedere dag tussen de 28 en 30 graden of meer. Weinig bewolking en wind.

Hollandse borrelavond is nog steeds 1x per week met muziek, alleen zijn we verschoven van de vrijdag naar de zaterdag ivm met de drukte. Iedereen die kan zingen of muziek maken wordt hierbij in de gelegenheid gesteld om mee te doen. Zo ook mensen van andere nationaliteiten wat altijd een zeer positieve sfeer geeft. Ook de Belgen sluiten zich hierbij aan wat altijd zeer vermakelijk is ivm de woorden en echte Belgische uitdrukkingen die gebruikt worden. Lache !!


Verder gaat het leven hier  gewoon door net als in Nederland met dat verschil dat het weer positief meespeelt, goedkoper is als in Nederland  en er veel minder gejaagdheid en stress is. Manana , manana. Wat vandaag niet komt,  komt morgen wel weer.  Hebben al 2x mee gelopen in een protestmars, 1x voor de climatchange en 1x tegen de olieboringen hier bij de Canaries, dit omdat we het hiermee eens zijn en er steeds bewuster van worden dat er iets gedaan moet worden, maar vooral uit respect voor Marjo en Edwin, die zich zeer gepassioneerd inzetten voor de oceanen en het leven (wat er nu nog is) erin. (like ook op Facebook; Orion of Aberdeen for Ocean Conservation)



Regelmatig zwemmen in zee, wandelen, hardlopen, sporten op de vele gelegenheden die ze hier in LP hebben. Heerlijk. Zo ook een wandeltocht met de Zweedse groep gemaakt. Eerst met de bus 1,5 rijden naar de bergen, dan lopen langs een rand van een vulkaan, Soms klimmen, afdalen, het waterstroompje volgen en dat een aantal uren lang. Daarna ff terras en de bus weer terug. Meteen 2 dikke blaren opgelopen, maar wel super leuk. Het enige nadeel is dat lange zitten in de bus, dat is iets wat me tegenstaat om dit vaker te doen. Maar wie weet???

verse vijgen plukken
fantastsich uitzicht
21 oktober was ik jarig en hadden we alle Nederlanders/Belgen op visite. Steigerparty maar iedereen kon bij ons aan boord. In plaats van hapjes hebben we lekker een pan Soto gemaakt wat dan ook wel werd gewaardeerd.  Van Quido had ik als cadeau ook een superlichte  elektrische plooi (Belgisch) fiets gekregen zodat we die ook op de boot kunnen tillen als we met de punt naar de steiger liggen.  Het fietst ook super makkelijk met de motor uit, met motor als ondersteuning en zelfs na een keer trappen kan je gas geven en raced de fiets zelf. Gevaar op de weg , hihihihi



Veel mensen kennen we hier inmiddels en Cynthia, een trouwe zeilster die Las Palmas geregeld bezoekt vroeg of ik het leuk vond om haar boot mee terug te varen van Anfi del Mar (in het zuiden van Gran Canaria) naar Las Palmas. Dat  hoef je maar 1x te zeggen. Nog een ander LP live-aboard (Marjan) gevraagd en ook zei voelde er veel voor. Weer een Lady’s day.s. Gezellig.
Wij met de bus naar het zuiden, in Anfi  del Mar uitgestapt en langs de rotsen en zee teruggelopen richting  Arguineguin. Onderweg waren we wel aan een koud biertje toe. Zoooo warm. Rond 18.00 uur lag Cynthia al aan de steiger.  Ze mocht er maar 5 minuten liggen, dus snel er naar toe en hup… voor anker bij Arguineguin. Borreltje, eten en na een prachtige zonsondergang naar bed omdat we de volgende dag om 6 uur zouden gaan varen.
Half zeven voeren we in het donker weg op de motor en nog weinig wind. Na een uurtje kwam de zon prachtig op en konden we fishermannen, dwz met grootzeil vol motoren. 45 mijl is het naar Las Palmas dus nog heel wat uurtjes te gaan. Vliegende vissen gezien, maar de dolfijnen bleven weg. Jammer. Bij de eilanden zijn meestal op bepaalde plaatsen acceleratiezones, dat zijn gebieden waar de wind plotseling hard om de eilanden kan gaan waaien. Ook wij merkten dat wel, maar omdat er zo weinig wind stond was het niet hinderlijk hoewel de swel wel aardig was opgebouwd. Daarna draaide de wind en konden we ruim zeilen maar was er weer te weinig wind om goed vooruit te komen. 2 uurtje misschien, daarna moesten we het laatste stukje op de motor doen. Heerlijk tochtje gehad en gezellig met de dames. Jammer dat we niet meer hadden kunnen zeilen, maar heerlijk weer ff dat gevoel te hebben gehad. Bedank Cynthia.

zonsondergang Arguineguin
zonsopkomst



Nu op naar de volgenden maand. November al weer. Kennissen uit Sneek komen naar het zuiden en gaan we wat mee afspreken.  Beide zonen en vriendin komen eind november. Ook zin in. Afwachten of we in de haven kunnen blijven of voor anker. Veel kennissen komen terug van hun tochten en blijven tot december/januari om dan eventueel verder te gaan richting Carieb of blijven hier in een super gebied.
We houden je op de hoogte J



voor een vriend van ons, weet je iemand ????Echte kanjers, weten hoe het moet :) 
  
WIJ ZOEKEN EEN NIEUWE COLLEGA !!!!!

Al 25 jaar kwaliteit aan boord !
Op het gebied van Elektronica, Navigatieapparatuur, Verwarming, Stroomvoorziening,
Voor nieuwbouw en bestaande schepen.
... Meer weergeven

Foto: WIJ ZOEKEN EEN NIEUWE COLLEGA !!!!!

Al 25 jaar kwaliteit aan boord !
Op het gebied van Elektronica, Navigatieapparatuur, Verwarming, Stroomvoorziening, 
Voor nieuwbouw en bestaande schepen.

We willen graag ons team versterken met een nieuwe collega voor zowel op de technische afdeling op ons bedrijf in Sneek, als ook op locatie bij onze klanten.

Heb jij............ werkervaring
 ervaring in 12/24/230volt systemen aan boord
 ervaring in navigatieapparatuur
 inzicht in elektronica
 kennis van Word, Excel, Windows en software algemeen
 rijbewijs B

ben jij............. een sociaal vaardig iemand
 de Nederlandse-, de Duitse- en de Engelse taal machtig
 bereid om je kennis regelmatig te updaten via trainingen en scholing

en wil jij.........een positief visitekaartje zijn van YachtElectronics Rimare BV
 zowel solo als in teamverband werken
 zowel op de Technische Dienst als op locatie werken
 een volledige baan in een dynamisch bedrijf
 salariëring volgens de CAO klein metaal

stuur dan jouw sollicitatiebrief voorzien van CV naar  administratie@rimare.nl
Voor meer bedrijfsinfo, kijk op onze website


Geen opmerkingen:

Een reactie posten